Jaaropleiding Permamoes

Kort uitgelegd

Permacultuur is hip. En dat is goed nieuws! Dat permacultuur goed scoort bij moestuinders hoeft niet te verbazen. Biodiversiteit herstellen en bevorderen, zalig vers en smakelijk eten produceren en de bodem opbouwen in plaats van uitputten terwijl jouw tuin er een pak levendiger op wordt. Weinig is zo geruststellend en bevredigend als jouw directe leefomgeving zien veranderen in een eetbare oase.

In deze jaaropleiding leer je jouw eigen tuin omvormen tot productief paradijs. We starten helemaal in het begin. Hoe verzorg je de bodem, hoe leg je nieuwe moestuinbedden aan, welke groenten kan je allemaal telen in ons klimaat, wat kan je doen om jouw overvloedige oogst te bewaren? Welke planten combineren en hoe kan je biodiversiteitsherstel hierin een plaats geven?

Een moestuin mag gerust ook mooi zijn. Een eetbare leefomgeving met rustplekjes, ontmoetingsmogelijkheden en voedsel het hele jaar door.
— Bert Dhondt

Alle informatie op een rijtje

Wat onze deelnemers vertellen

Over Bert

Bert Dhondt werd geboren met een heel sterke interesse in natuur. Van kindsbeen af verslond hij alles wat natuurstudie, landschapsbeheer en beleving van dichtbij of veraf raakte. Vele reizen en jaren vrijwilligerswerk later in binnen- en buitenland kwam Bert in Tasmanië in contact met permacultuur. De vonk sloeg meteen over en sinds 2002 toert Bert het land rond met voordrachten en opleidingen rond permacultuur, wildpluk en voedselbossen. Bert is ook bezieler en oprichter van vzw het Voedselbos en geeft al jarenlang opleidingen rond permacultuur en voedselbossen. Daarnaast werkt hij regelmatig in opdracht van lokale overheden aan de begeleiding van buurtmoestuinen, eetbare schooltuinen en de opstart en begeleiding van Voedselbossen. Steeds vaker neemt hij ook coachingsopdrachten aan voor particulieren die een voedselbos willen aanleggen of hulp willen bij de begeleiding ervan.

Volgende
Volgende

Jaaropleiding Voedselbosverdieping